vacatures   informatie   over ons   contact  

Salaris en CAO

De CAO voor Uitzendkrachten en de wet Flexibiliteit en zekerheid

Sinds 1 januari 1999 is de wet Flexibiliteit en zekerheid (de Flexwet) van kracht. Zekerheid verschaffen bij flexibel werk, dat is het uitgangspunt van de nieuwe Flexwet. De basis is simpel. Hoe langer je voor PlusZend werkt, des te meer rechten je opbouwt.

In de CAO voor uitzendkrachten wordt uitgegaan van een zogenaamd ‘fasensysteem’, dat onderscheid maakt tussen uitzendmedewerkers op basis van jouw arbeidsverleden bij PlusZend. De fase waarin je ‘zit’ is bepalend voor de rechten die je hebt.

Het salaris
Volgens de CAO voor uitzendkrachten kan de inlener een uitzendkracht tijdens de eerste 26 weken zowel op basis van CAO uitzendkrachten als op basis van de inleners-CAO belonen (bijv. CAO VVT, Ziekenhuizen, etc.).

Na 26 weken volgt altijd beloning conform de CAO zoals die bij de inlener geldt. Om te bepalen wat jouw uurloon is, wordt eerst gekeken naar de functiegroep waarin je zit. Deze wordt bepaald aan de hand van het soort werk dat je doet en de kennis, ervaring en vaardigheden en mate van zelfstandigheid die je daarvoor nodig hebt. Naast de functiegroep telt ook jouw werkervaring mee bij het bepalen van het salaris.

In de opdrachtbevestiging staat het uurloon dat je gaat verdienen. Wil je meer informatie over de voor jou geldende uurlonen, dan kun je terecht op de vestiging. Zij zullen jouw vragen graag beantwoorden.

 

  Terug      Print

 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 4.5.2  ©2002-2015 FRIZZBEE Web Services